Detingut en relació a la ocupació del ple

dilluns 30 novembre 2009

Avui a primera hora els mossos d’esquadra han detingut a una persona que es trobava en cerca i captura. El jutjat numero 1 d’Esplugues havia encarregat aquesta ordre als mossos d’esquadra per a que trobéssin a aquesta persona amb la intenció de prendre-li declaració.

Demà al matí a partir de les 9h hi haurà concentració davant dels jutjats per qui s’hi vulgui acostar.

(http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=321)
C/ Tomàs Bretón, 32-34, 08950
Esplugues De Llobregat

El jutjat número 1 d’Esplugues està portant les diligències prèvies engegades arrel de l’ocupació al ple de l’ajuntament el passat mes de març (notícia relacionada http://www.moviments.net/noalplacaufec/?p=676).

Fins ara el jutge estava prenent declaració a diferents persones que apareixen en l’atestat dels mossos d’esquadra i la policia local. La ordre de cerca i caputra per tant entenem que té la intenció de localitzar a aquesta persona només amb per prendre-li declaració.

Tot i que la detenció ha succeit avui a primera hora, el jutge sembla ser que hauria ordenat allargar la detenció fins demà.

L’ocupació al ple del mes de març es va realitzar dintre de la campanya d’Insubmissió a les Penes Multa en la que una persona estava pendent de ingressar 10 dies a la Model en negar-se a pagar una pena multa.

Tant aquesta ordre de cerca i captura, com l’expedient sobre l’ocupació del ple, com l’ingrés de 10 dies a presó han estat executats des del mateix jutjat número 1 d’Esplugues

Publicat a ens preocupa | 466 comentaris

Extret de la directa

dijous 5 novembre 2009
Número 159 - 4 de novembre de 2009

http://www.setmanaridirecta.info/

Portada 159

Publicat a Actualitat de les obres, General | 283 comentaris

Nou persones jutjades per una acció en suport a la insubmissió a les penes multa

dimarts 21 juliol 2009

El 21 de juliol ha tingut lloc el judici al Jutjat de Primera Instància número dos d’Esplugues de Llobregat contra nou persones que van participar d’una acció de protesta per la insubmissió a les penes multa el maig passat. Sis d’aquestes persones es van encadenar a la barana de l’escala de dins de l’ajuntament d’Esplugues en protesta per l’empresonament al Centre Penitenciari Quatre Camins d’un veí del poble i membre de la Plataforma Popular contra el pla Caufec que estava complint una condemna de deu dies de presó. L’acció va durar una mitja hora i pretenia denunciar els responsables del projecte urbanístic que s’està executant a la muntanya de Collserola i fer d’altaveu a la desobediència a la repressió. Així, nou persones vinculades al moviment veïnal d’Esplugues han estat jutjades per una falta de desobediència a l’autoritat i una altra de desordres públics i el ministeri fiscal ha demanat l’absolució de tres d’elles -que no es van lligar amb cadenes, però sí presenciaven l’acció- i una condemna de pena multa de vint dies a raó de tres euros diaris per una falta de desobediència a l’autoritat a la resta.

El judici
La minúscula sala de vistes ha quedat desbordada per la presència de gent ja que ni tan sols algunes de les persones encausades han pogut seure al “banc dels acusats” i aquestes han declarat en tot moment que van participar en una acció simbòlica de protesta que no va alterar el normal funcionament de la casa consistorial. La representant del ministeri fiscal ha demanat la pena mínima per a sis persones i la jutgessa també s’ha vist desbordada ja que ha fet fora a dues persones del públic de la sala, ha amenaçat a una imputada també amb fer-la fora i no ha deixat expressar la darrera paraula als acusats. El cas ha quedat vist per sentència i l’advocat de tres dels acusats ha anunciat una possible querella per fals testimoni contra els quatre policies locals que han testificat. Algunes de les acusades ha anunciat la seva negativa a col·laborar en la imposició de la condemna i el seu suport a la campanya d’insubmissió a les penes multa que ha augmentat les denuncies i els judicis contra persones vinculades a la lluita contra el pla Caufec.

Publicat a 10 dies a presó, Procesos Judicials | 391 comentaris

Judici ràpid a la solidaritat antirepressiva: 15 dies de pena-multa

dimarts 19 maig 2009

Avui dimarts a les 11.30h, les dues persones que van encadenar-se a un bidó de ciment el 30 d’abril a les portes de la presó La model de Barcelona en protesta per l’empresonament del veí d’Esplugues insubmís a les penes-multa tenien una cita amb el jutjat d’instrucció número 16 de Barcelona. Els jutjaven per una falta de resistència i desobediència per la qual el ministeri fiscal ha demanat una condemna de pena-multa de 15 dies a 3 euros que el jutjat ha acceptat en la seva totalitat.

Al judici han participat els caps de l’operatiu policial i la sentència és la típica en aquests casos. La jutgessa no s’ha cregut que els encausats els hi fos impossible deslliurar-se per ells mateixos dels cadenats que portaven i ha considerat demostrada la desobediència pel fet que hi existia la voluntat de quedar-s’hi allà.

www.setmanaridirecta.info

www.setmanaridirecta.info

Costos repressius

La campanya contra l’empresonament del veí d’Esplugues ha augmentat les denuncies i els judicis contra persones vinculades a la lluita contra el pla Caufec. Recordem que el desobedient al pla Caufec empresonat va haver de sortir de la presó per a declarar a Esplugues per onze delictes diferents relacionats amb accions de denúncia del mateix empresonament. En aquell cas, van aprofitar que estava tancat per fer una citació irregular. Tres persones més van ser denunciades per desobediència, desordres públics i un delicte contra la seguretat del trànsit per l’acció del 23 de març al pont de la B-23 i dues també ha estat acusades dels mateixos delictes per la mateixa acció al pont del dia 30 d’abril. També sis persones estan imputades en un atestat per l’ocupació de l’ajuntament d’Esplugues del 18 de març on apareixen els delictes de manifestació il·legal, desordres públics, atemptat a l’autoritat, danys, amenaces, lesions, injúries, calúmnies i robatori amb intimidació o violència. Les persones que es van penjar de les 3 torres durant aquest empresonament també estan acusades de desobediència.

Publicat a 10 dies a presó | 349 comentaris

Dia 8: 15 persones entren a l’Ajuntament i 7 s’hi encadenen

dimarts 5 maig 2009

A dos quarts de 8 del vespre unes 15 persones han ocupat l’ajuntament i 7 d’aquestes, s’han encadenat a la barana de les escales per on s’accedeix a la sala de plens i a la resta de l’edifici. Portaven un domàs contra el Pla Caufec i una pancarta on hi diu “Tornen els presos polítics. Oposició=Presó”.

Publicat a 10 dies a presó, General | 484 comentaris

Dia 8: Concentració a jutjats i baixada de les tres torres

dimarts 5 maig 2009

Avui a les 11 hi ha hagut una concentració sorollosa als jutjats d’esplugues, i cap a les 12, quarts d’una ha arribat l’insubmís a les penes multa per declarar sobre els fets ocorreguts el 23 de març al pont de la B-30 i el dia 18 de març a l’ajuntament d’esplugues.
La gent que estava concentrada ha cridat i fet soroll per donar suport a l’insubmís i més tard s’han dirigit cap a les tres torres d’esplugues, on hi havia els tres “penjats”.
A la 1, quarts de 2, les tres persones penjades, han començat a baixar. Una quarantena de persones ha donat suport i ha cridat consignes contra les penes multa i el pla caufec. Els mossos d’esquadra han donat una citació als tres solidaris i els han deixat marxar.
A més a més 3 regidors d’ICV d’esplugues han passat la nit acampats davant de l’ajuntament per protestar contra l’empresonament de l’insubmís a les penes multa.

Recordem convocatòries per avui:
A les 18’00h Alerta Solidària ha convocat una concentració a Maria Cristina, que després anirà fins a Esplugues.
A les 20’00h Concentració informativa a l’ajuntament d’esplugues.

Publicat a 10 dies a presó, General | 547 comentaris

[Insubmissió penes multa] Fotos 3 Torres

dilluns 4 maig 2009

A la pancarta diu: PER AIXÒ 10 DIES DE PRESÒ

Publicat a 10 dies a presó, General | 611 comentaris

Dia 7: Tres persones es penjen de les 3 Torres

dilluns 4 maig 2009

Fa ja dos anys tres persones es van enfilar a 70 metres d’alçada a les tres torres d’Esplugues de Llobregat per protestar contra el Pla Caufec, un pla que està destruint actualment el poc verd que ens queda a Esplugues i beneficiarà només a quatre butxaques i no a la població com hauria de ser.Avui hi hem tornat, 3 persones a les 6’30 del matí s’han penjat altre vegada de les tres torres. Aquesta vegada però una de les persones que es va penjar fa dos anys no podrà ser-hi, doncs està privada de la llibertat a la presó Quatre Camins. Aquesta persona està presa fruit de la seva insubmissió a les penes multa i en concret a la pena multa que el va condemnar a pagar 60 euros fruit d’aquesta acció.

Si som persones que no ens conformem en donar la nostre opinió només cada quatre anys i ens condemnen i criminalitzen cada cop que protestem de manera pacifica, sense fer mal a res ni ningú que ens queda?

ENS PODRAN CONDEMNAR MIL VEGADES PERÒ MAI ENS FARAN CREURE EN LA SEVA JUSTÍCIA!

NO CALLEM! NI PLA CAUFEC, NI PENES MULTA, NI REPRESSIÓ!

LES PENES MULTA NOMÉS CONDEMNEN LA POBRESA I ELS MOVIMENTS SOCIALS!

Publicat a 10 dies a presó, Accions al carrer, General | 396 comentaris

Dia 6:Tots els animals volem ser lliures

diumenge 3 maig 2009

Aquest matí, a tres quarts d’una, tres persones s’han encadenat a la gàbia dels flamencs del zoo de Barcelona per protestar contra l’empresonament de l’insubmís a les penes multa d’Esplugues de Llobregat i per reclamar el seu alliberament.

Comunicat de l’acció

Tots els animals volem ser lliures

-Tu també, oi?

-Ho dubtaves?

Aquest matí volem que penseu en una altra de les presons de Barcelona: el zoològic

animalitos-de-coloresCom és possible que l’empresonament d’éssers vius sigui una atracció popular i un lloc educatiu per on hem passat tots els infants d’aquesta ciutat fortalesa que és Karcelona?

Critiquem aquests empresonaments igual que els dels nostres companys humans com Franki de Terrassa, Enric Duran, Amadeu Casellas, Manuel Pinteño… El motiu principal d’estar empresonades és perquè aquestes persones intenten millorar aquesta societat amb criteris diferents als de l’actual poder polític i econòmic.

Especialment rebutgem l’empresonament d’un amic nostre que defensa la serra de Collserola del ciment. Exigim l’alliberament del desobedient a l’especulació del pla Caufec-Porta BCN i insubmís a la repressió i a les penes-multa.

Exigim l’alliberament immediat i incondicional dels animals aquí tancats i que siguin retornats al seu hàbitat robat. Òbviament també volem que les presons per a humans també quedin buides. Tenim clar que les presons no són la solució, sinó que són part del problema.

Més informació: 10 dies a presó per 60 euros de multa?

www.noalplacaufec.net

http://alespenespunyalades.blogspot.com

www.podem.cat

paremoselcaufec@rusc.net
telf 685 269 787


Publicat a 10 dies a presó, Accions al carrer | 860 comentaris

dia 3 - recull fotografies

dijous 30 abril 2009

Publicat a 10 dies a presó | 613 comentaris