20 SET 05 - Desallotjament d’en Pep de Can Oliveres

dissabte 10 setembre 2005

dia de la convocatòria: 20/09/05
hora de la convocatòria: 11.30h
lloc de la convocatòria: Masia de Ca n’Oliveres, c/Laureà Miró

Després de la sentència del contenciós contra la primera versió del projecte urbanístic el mes de juliol, ara es succeeixen les pases per executar-lo. El 19 de maig passat ja van intentar desallotjar en Pep, però la concentració popular i l’encadenament a la porta ho van evitar. Ara vindran més preparats, igual que nosaltres.

En Pep té 65 anys i va néixer a la masia on la seva família ha fet de masovera durant 150 anys. Ara la ‘justícia’ diu que no té cap contracte perquè Sacresa i l’ajuntament necessiten fer-lo fora per a ‘rehabilitar’ la masia com a equipament de possible gestió privada. Després de 19 anys de litigi judicial amb diverses sentències favorables, el jutjat d’Esplugues accepta un desallotjament provisional mentre el procés encara està recorregut a la Audiència Provincial.

Tothom sap que en Pep no és el propietari de Can Oliveres ni ho vol ser. Només vol un lloc on viure fins la seva mort amb els seus gossos. Però Sacresa, que pretén obtenir uns guanys de 100.000 milions de ptes amb el pla Caufec, no ha estat capaç d’oferir cap alternativa: A LA PUTA CALLE!

L’alternativa serà dormir a la plaça de l’ajuntament, si no ho evitem entre tothom. Ja ho saps, ens veiem al carrer!!

NI DESNONAMENTS NI PLA CAUFEC
VOLEM UNA CASA PER A EN PEP

Publicat a Pep de Can Oliveras | 325 comentaris

Intent de desnonament del Pep de Can Oliveres

dijous 19 maig 2005

En Pep havia arribat a un acord amb el propietari de la casa, en què el primer hi podia viure a condició de què la vigilés i en tingués cura. Quan Sacresa va comprar el projecte del Caufec va considerar en Pep com una nosa i va pressionar per fer-lo fora de la masia. Van dur-lo a judici, que van guanyar, perquè tal com deia el mateix Pep als plens de l’Ajuntament, davant les cares avergonyides del consistori municipal (que fins al final no es van comprometre a buscar-li una residència), és impossible que algú sense recursos econòmics com ell pugui fer front a un monstre com Sacresa.

Així, el dia del desnonament, a les dotze, érem gairebé mig centenar de ciutadans d’Esplugues a les portes de Ca n’Oliveres. Quatre espluguencs van encadenar-se a les portes de la masia per tal d’evitar que ningú no hi pogués entrar, mentre en Pep hi restava a dins. D’altres persones repartien pamflets o encartellaven pels voltants, i feien pinya al voltant de la porta. Hi havia força presència de premsa. Cap a la una han arribat els agents judicials i els advocats de Sacresa, que després d’intercanviar algunes paraules amb l’advocat d’en Pep, han trucat la policia nacional, que ha aparegut una estona més tard i només ha pres nota dels fets. Finalment, van marxar i van ajornar el desnonament per més endavant.

Fes clic aqui per entrar a una presentaicó de les fotos de l’acció

Fes clic aqui per entrar a la galeria completa de fotos de l’acció

Recull de cinc fotografies aleatòries de l’accio:

Publicat a Pep de Can Oliveras | 16 comentaris